Vreme darivanja - vaučeri uz kupovinu u iznosu do 70.000 rsd
X
akcija

Ekskluzivni program

13.06.2018.

 

Zakoračite u svet ekskluzivnog nameštaja
Samo do kraja juna pripremili smo za vas 20% popusta na novoporučene artikle izrađene od najfinije italijanske kože.
Promocija se odnosi na kompletan tapacirani program iz Atlas i IDP Italia asortimana, uključujući Atlas sofe po kojima smo poznati, ali i fotelje, krevete i trpezarijske stolice izrađene u kožama iz naše ponude i ne važi za proizvode koji su već na akciji.

 

Nešto o kožama

Sve kože koje se koiste u proizvodnji Atlas-ovih prizvoda su proizvedene u Italiji od sirove goveđe kože prve kategorije koje spadaju u artikle veoma dobrog kvaliteta. U nastavku su osnovne karatketistike nekih od njih.
-„Fenix“ kožu karakteriše krupnija presa i mekan opip. Krupnija presa odaje utisak sigurnost i postojanost koji pruža nameštaj izrađen od ove kože. Ima dvobojnu sjajnu površinu što daje antički izgled, dok je debljina kože 1,3 – 1,5 mm.

-„Luxor“ kožu karakteriše ujednačena naglašena presa i mekan opip. Ima bojenu površinu bez sjaja i jako lepo se uklapa na garniture jednostavnih, ravnih linija. Debljina je 1,3 – 1,5 mm.

-„Indy“ kožu karakteriše ujednačena naglašena presa koja imitira koren dlake i veoma mekan opip. Ima umereno sjajnu površinu i jednako lepo se uklapaju na ravne linje, kao i na garniture sa dosta „prevoja“ i „štepova“. Debljina je 0,9 – 1,1 mm.

-„Dull“ koža se bojadiše u buradima pri čemu se dodaju aditivi za hdrofobiranje kože. Na ovu kožu ne nanosi se presa, već ona odslikava puno, prirodno lice kože, sa svim eventualnim ožiljcima i prirodnim neravninama (žilama, strijama...) što ovoj sirovini i daje najbolje ocene. Ima mat ili umereno sjajnu površinu, neujednačenog izgleda. Ovaj artikal spada u artikle odličnog kvaliteta sa najboljim ocenama za opip, postojanost boje, površinski izgled i postojanost samog artikla. Debljina je 2,2 – 2,4 mm.

-„Yak“ spada u red najkvalitetnijih koža koje se koriste za industriju nameštaja. Karakteriše je izuzetno softan opip i neujednačena struktura kože koja iskazuje pravo, prirodno lice kože, bez nanošene prese. Zbog toga su na ovoj koži, sasvim normalne i prihvatljive pojave poput strija, žila, ožiljaka i prirodnih neravnina... Umereno sjajna, neravnomerno bojena površina kože na svakom komadu izrađenom od ove kože ostavlja dodatnu notu elegancije koju koža sama po sebi nosi.

-„Africa“ i „Old West“ kože su štavljene hromom, pigmentirane vodenim bojama. Efekat nubuka se postize ručnim putem za svaku kožu pojednačno, što dovodi do dvobojnog efekta na površinskom sloju kože. Debljina je 0,9-1,1mm.

 

Pored popusta od 20% na kožni program, u našim salonima u Beogradu, Čačku i Užicu očekuje vas još iznenađenja.

 

Vaš Atlas

Novosti